Volleybalsters winnen ook van Turkije in Nations League

12 juni 2018, 22.05 uur · Aangepast 12 juni 2018, 22.27 uur
Door: · Foto:

STUTTGART De volleybalvrouwen zijn de laatste reeks van drie wedstrijden in Nations League begonnen met een 2-3 overwinning op Turkije (11-25, 29-31, 25-16, 25-20, 10-15).

De ploeg van coach Jamie Morrison begon sterk aan de wedstrijd en even leek het een makkelijke avond te worden. Maar Turkije is nooit een makkelijke tegenstander. De tweede set werd met 29-31 voor de poorten van de hel weggesleept. Daarna zakte de ploeg wat terug, zodat uiteindelijk een vijfde en beslissende set nodig was. Daarin gaf het goede blokkeren van Oranje de doorslag, zodat de ploeg nu na dertien wedstrijden op tien keer winst en drie keer verlies staat.

Lonneke Slöetjes was weer enorm belangrijk voor Oranje in de blokkering en met 24 punten. Anne Buijs scoorde 15 punten en Maret Balkestein-Grothues kwam met 11 punten ook in de dubbele cijfers uit.

Morgen speelt Nederland nog tegen olympisch kampioen China (17.30 uur) en donderdag tegen Duitsland (20.30). Nederland staat voorlopig op de derde plek in de Nations League, maar nog niet alle ploegen hebben evenveel wedstrijden gespeeld. De eerste vijf, plus gastland en China, plaatsen zich voor de eindronde.