Oud winkelpand Den Helder na jaren verwaarlozing aangepakt door gemeente

12 juni 2018, 18.25 uur

Google Streetview
Google Streetview

DEN HELDER - DEN HELDER Het pand op de hoek van de Spoorstraat en de Keizerstraat in Den Helder wordt na jaren te zijn verwaarloosd opgeknapt door de gemeente. Dat staat althans te gebeuren als de eigenaar van de verdiepingen boven de Only-winkel geen stappen onderneemt.

De gemeente kondigt dit aan nadat er een melding binnen was gekomen van inbraak of vernieling aan het gebouw. Met de politie werd poolshoogte genomen en er bleek op de derde verdieping van het pand een deur en een kozijn kapot te zijn. De gemeente heeft vanwege de veiligheid besloten dit te repareren.

Daarnaast hebben duiven zich bovenin genesteld, en overal poep achtergelaten. Dit is volgens de gemeente zoveel dat het 'schadelijk kan zijn voor de gezondheid van omwonenden'. Bovendien is de eigenaar van de bovenste verdiepingen eerder op zijn vingers getikt: er was toen lekkage en dat kon in combinatie met de bekabeling van de elektriciteit brand veroorzaken.

Om deze redenen heeft de gemeente besloten direct actie te ondernemen. Als de eigenaar ondanks dringende verzoeken weigert het pand op te knappen, laat de gemeente het gebouw zo snel mogelijk schoonmaken. De kosten worden in dat geval verhaald op de eigenaar.

In het gebouw zat voorheen onder meer meubelbedrijf Klercq.