Sport

Dion Beukeboom nieuw lid van atletencommissie NOC*NSF

12 juni 2018, 14.20 uur · Aangepast 12 juni 2018, 21.25 uur

ANP/Bas Czerwinski
ANP/Bas Czerwinski

- ARNHEM Baanwielrenner Dion Beukeboom is een van de vier sporters die zijn toegetreden tot de atletencommissie van sportkoepel NOC*NSF.

Naast de Amsterdamse wielrenner hebben roeister Inge Janssen, bobsleester Esmé Kamphuis en shorttracker Freek van der Wart hebben een plek gekregen in de commissie die zich inzet voor de belangen van Nederlandse topsporters. Het overlegorgaan bestaat uit twaalf (voormalige) topsporters.

Elf kandidaten
Voor de vier vacatures hadden elf kandidaten zich aangemeld. "Na de eerste selectie bleven er zes kandidaten over voor verkiezingen", zegt oud-zwemster Hinkelien Schreuder, voorzitter van de atletencommissie. "Toen was het woord aan de sporters. En zo hoort het ook." In totaal hebben 165 topsporters hun stem uitgebracht. "Fijn dat een grote groep sporters hun voorkeur heeft uitgesproken", aldus Schreuder. "We zijn nu op volle sterkte en dat geeft zeker vertrouwen voor de toekomst."

Andere leden
De atletencommissie bestaat verder uit Lobke Berkhout, Mieke Cabout, de Amsterdamse voormalig basketbalster en rugbyster Tessel van Dongen, Anicka van Emden, Ronald Hertog, Vera Koedooder uit Grootebroek en de Amsterdamse handbiker Jetze Plat.