Noord-Holland

De Peiling: Hooikoortsseizoen heftiger dan voorgaande jaren

12 juni 2018, 13.33 uur · Aangepast 12 juni 2018, 14.02 uur

- Hooikoortspatiënten hebben dit jaar meer last van hun allergie dan voorgaande jaren. Heb jij een oplossing?

Hooikoortsindex
De lente loopt op zijn eind, de zomer komt eraan. De natuur is aan het bloeien en aan pollen geen gebrek. Dat blijkt uit de nieuwe hooikoortsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Piek
De eerste hooikoortspiek kwam half april, een paar weken later dan in 2017. Het aantal pollen in de lucht was toen hoger dan voorgaande jaren, en de hoeveelheid verkochte neussprays en hooikoortspillen schoot omhoog.

Lees ook: Last van hooikoorts? Met deze tips kom je het weekend door

Door de toename in het aantal mensen met allergieën, waaronder hooikoorts, wordt dit een steeds groter maatschappelijk probleem waar meer inzicht in gewenst is, vandaar dat het CBS hier onderzoek naar is gaan doen.

Huisarts
Lang niet alle mensen met hooikoorts gaan naar de huisarts. Daarom is nu voor het eerst ook gekeken naar de verkoop van zelfzorgmedicijnen bij de drogist. De verkoopgegevens van hooikoortsmedicatie via drogisterijen lijken een goed beeld te geven van de duur en hevigheid van het hooikoortsseizoen.

Wat helpt?
Pillen of een spray, wat werkt volgens jou het beste tegen hooikoorts? Heb je een huismiddeltje waar niezende Noord-Hollanders mogelijk wat aan hebben? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl.