Start van hoofdcontent
NL
V

Dorpers werken toekomstplan Julianadorp 2040 verder uit

12 juni 2018, 12.46 uur · Aangepast 12 juni 2018, 19.13 uur

JULIANADORP In een glazen bol kunnen ze niet kijken, maar inwoners uit Julianadorp proberen wel duidelijk naar voren te brengen hoe ze hun dorp in 2040 zien. Zo'n 150 Dorpers werken het plan morgenavond verder uit bij de tweede bijeenkomst van de denktank J150.

Thema's die eerder naar voren zijn gekomen als 'water en klimaat', 'gezondheid en samenleven' en 'identiteit en cultuur' (historie) worden dan verder uitgediept. De gemeente kondigt aan dat een aantal experts met een korte presentatie de deelnemers meenemen in de mogelijkheden, onmogelijkheden en ontwikkelingen die op de inwoners van Julianadorp af kunnen komen.

Dit is de tweede van vier sessies van de denktank J150. De eerste bijeenkomst was vorige maand. Uiteindelijk moet er een visie op tafel liggen - samengesteld door inwoners, ondernemers, andere geïnteresseerden en de gemeente - over de toekomst van Julianadorp.

Belangstellenden voor de brainstormsessie van morgen konden zich uiterlijk vandaag opgeven. De bijeenkomst is van 19 tot 22 uur in gebouw 't Tij, terrein Noorderhaven. In juli en september zijn de laatste twee sessies.