Sport

NL
V

Justin Kluivert meldt zich bij AS Roma

12 juni 2018, 08.41 uur · Aangepast 12 juni 2018, 13.17 uur · Foto: Twitter AS Roma

ROME Na wekenlange geruchten en bijna dagelijks een nieuw detail over de deal, is het nu dan rond: Justin Kluivert heeft zich gisteravond laat gemeld bij AS Roma.

Ajax heeft Kluivert toestemming gegeven om vanaf Ibiza, waar hij vakantie vierde, naar Rome te vliegen. Eenmaal aangekomen werd de 19-jarige aanvaller onthaald door veel pers en fans. Direct werd Kluivert gevraagd te poseren met een sjaal van de Italiaanse club zo is te zien in een tweet van de livestream van de club.

Kluivert zou vandaag medisch gekeurd worden en waarschijnlijk tekent hij woensdag officieel zijn contract. Volgens verschillende bronnen is er 17,5 miljoen euro met de transfersom gemoeid. Dit bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 22 miljoen euro als de speler die slechts 44 eredivisieduels achter zijn naam heeft aan spelen toekomt bij de Romeinse club. Het contract van Kluivert bij Ajax liep nog tot medio 2019.

Bij AS Roma komt Kluivert minimaal twee landgenoten tegen; Kevin Strootman en Rick Karsdorpspelen er al en Roma zou ook serieuze interesse hebben in Hakim Ziyech. De Romeinen hebben zich volgens verschillende bronnen al gemeld bij Ajax, maar er is nog niets concreet.