Ga naar Content

Hilversumse ondernemer blijft strijden voor bouw zwembad: "Het gaat gewoon open"

HILVERSUM Een lege bak is alles wat ondernemer en zweminstructeur Shiva de Winter op dit moment heeft. Sinds de gemeente Hilversum vier maanden geleden een bouwstop oplegde, wordt er niet meer gewerkt aan het instructiebad in Kerkelanden. Komende woensdag vergadert Shiva met de gemeente, die aangeeft dat de vergunningen nog niet op orde zijn.

"Ik ga dit niet opgeven", zegt Shiva de Winter. "Er is één doel en ik heb kinderen altijd voorop gesteld, en de veiligheid daarvan. Ik ben niet voor niets begonnen. En hoe vermoeiend en frustrerend het ook is: het gaat gewoon open."

Vragen
De ChristenUnie en de SP hebben vragen aan het college gesteld over de nog steeds durende bouwstop. Zij geven aan dat er op 23 mei werd gemeld dat de bouw binnen twee weken hervat kon worden. Dat is inmiddels alweer drie weken geleden. 

Prioriteit
In een reactie aan NH Nieuws laat de gemeente weten druk bezig te zijn met de zaak. "Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt aan de vergunningaanvraag. Het heeft hoge prioriteit bij ons."

Shiva de Winter heeft ook een kort geding aangevraagd om de bouwstop op te heffen. Als er woensdag geen oplossing wordt gevonden dan beslist de rechter vrijdag over de zaak. 

Foto: NH Nieuws