Mees Kaandorp tekent nieuw contract bij AZ

ALKMAAR - Mees Kaandorp blijft langer bij AZ voetballen. De club en de 20-jarige aanvaller kwamen een contract overeen tot medio 2019, met een optie voor nog een seizoen.

Het afgelopen seizoen kwam de speler uit Heiloo uit voor Jong AZ, waarvoor hij in 23 wedstrijden drie keer scoorde.

Kaandorp speelt sinds 2009 in de jeugdopleiding van AZ. Daarvoor speelde hij bij VV HSV. In oktober 2017 debuteerde hij in Jong AZ in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hij begon als wisselspeler, maar de snelle rechtsbuiten speelde zich vanaf de jaarwisseling in de basis.

"Goed inzicht"
"Ik ben een rechtsbuiten met veel diepgang die ook tussen de linies kan spelen", zegt de aanvaller op de site van AZ. "Mijn sterkste punt? Ik heb een goed inzicht en kan ploeggenoten vrij voor de goal zetten. En als ik zelf in de zestien sta, heb ik een goed schot waarmee ik kansen kan afmaken."

"Volgende stap"
"Hij heeft in de tweede helft van de competitie veel wedstrijden gespeeld voor Jong AZ", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Daarin heeft hij aangetoond dat hij het niveau van de eerste divisie aankan. Hopelijk gaat Mees in de toekomst ook de volgende stap naar de A-selectie maken."

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland AZ mees kaandorp
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws