Ga naar Content

Vis, barbecue of een zwembad: Welk Zandvoortse strandpaviljoen is het beste?

ZANDVOORT Van de vijfentwintig genomineerde voor het Beste Strandpaviljoen van Nederland komen dit jaar de meeste uit Zandvoort. In totaal zijn drie paviljoens genomineerd en dus begint er al een beetje concurrentie te ontstaan. "Ik gun het de ander van harte, maar de uitslag is al bepaald", vertelt Bram Molenaar van Thalassa.

Samen met Bernie's Beachclub en Tijn Akersloot is Thalassa genomineerd voor de prijs. Molenaar is vereerd met de nominatie. "Het is een mooie stempel op je werk wanneer je genomineerd bent voor de prijs", vertelt hij aan NH Nieuws.

Ook Dirk Willemsen van Bernie's is er blij mee. "Het voelt als een ontzettende eer. Wij zijn pas sinds maart open. Dus als nieuwkomer genomineerd worden voelt fijn." Uiteraard hoopt ook Bob van Gerwen van Tijn Akersloot ontzettend dat zijn strandtent wint. "Dan mag je jezelf een heel jaar lang de beste noemen. Dat kan je goed gebruiken."

Geheime wapens
Ze gaan dus alle drie voor de winst. Toch is het een beetje appels met peren vergelijken. Want waar Bernie's zich richt op luxe, is Tijn weer populair onder de locals. Ze hebben alle drie daarom een geheim wapen in de strijd. "Voor ons is dat het zwembad", vertelt Willemsen.

"Het is onze kwaliteit", vertelt Molenaar terwijl hij twee vissen laat zien: "Vanmiddag nog gevangen, het is super vers". Bij Tijn richten ze zich meer op het vlees. "Wanneer het warmer is dan 20 graden gooien wij de barbecue aan", legt Didier van Heezen van het paviljoen uit. 

Zeven Noord-Hollandse paviljoens
In totaal zijn zeven strandpaviljoens uit Noord-Holland genomineerd. Naast de Zandvoortse nominaties maken ook Zeepaardje in Egmond, Zilvermeeuw in Egmond, Gastropaviljoen VX op Texel en Paal 17 op Texel kans op de prijs. 

De genomineerden krijgen vanaf nu bezoek van mystery guests die de tenten gaan beoordelen. Naast het Beste Strandpaviljoen kiest de jury ook het Schoonste Strand, het Beste Zoetwaterpaviljoen, het Duurzaamste Paviljoen en de Beste Paviljoens per provincie.

De uitslag zal op 5 juli bij Strandpaviljoen 't Badhuys op Vlieland bekend worden gemaakt. Via deze link kun je stemmen.