Ga naar Content
Noord-Holland

Surfer redt 12-jarig meisje uit water, nadat catamaran omslaat

11 juni 2018, 15.45 uur · Aangepast 11 juni 2018, 16.32 uur
Door: · Foto: KNRM

MEDEMBLIK Een surfer heeft afgelopen zaterdag een 12-jarig meisje gered uit het water voor de kust van Onderdijk. Het meisje was samen met twee andere opvarenden van een catamaran die omsloeg gevallen. De twee andere opvarenden, die zich vastklampten aan de boot, werden later door bemanningsleden van een reddingsboot van de KNRM Medemblik opgepikt.

De KNRM had iets daarvoor bericht binnengekregen van de Kustwacht dat een catamaran voor de kust van Medemblik was omgeslagen en de drie opvarenden daarbij in het water waren gevallen. Ter hoogte van Onderdijk werd de catamaran aangetroffen, met twee personen die zich eraan vastklampten. De derde opvarende was nergens te bekennen.

Lees ook: Opvarende catamaran slaat overboord en zwemt terug naar strand

Wat bleek: de derde opvarende was een 12-jarig meisje, dat inmiddels door een windsurfer naar de kant was gebracht. De andere twee personen zijn zo snel mogelijk aan boord van de reddingsboot gehesen en warm ingepakt met dekens. Ze hadden al enige tijd in het water gelegen. Ook waaide het behoorlijk. Desondanks waren ze ongedeerd.

Eenmaal op de kant zijn de twee opvarenden herenigd met het meisje. De KNRM heeft met behoorlijk wat moeite de catamaran weer overeind gekregen en naar de kant gebracht.