Ga naar Content

G-sporters SV Koedijk pakken twee bronzen medailles bij Special Olympics

KOEDIJK Tot op het bot gemotiveerd gingen de G-sporters van SV Koedijk dit weekend naar de Achterhoek voor de Special Olympics. Met succes, want de sporters met een beperking sleepten twee bronzen plakken binnen.

De medailles werden behaald door de voetballers van het G1-team en de handballers. Bij de vorige editie namen ze nog twee gouden plakken mee naar Koedijk, maar dat lukte ze mede door het warme weer dit keer niet. "Maar meedoen is belangrijker dan winnen", stelt een van de sporters in een eerste reactie aan NH Nieuws.

Lees ook: G-sporters SV Koedijk gaan voor goud tijdens Special Olympics

De opening van deze Olympics, vrijdagavond in het stadion van De Graafschap in Doetinchem, werd verzorgd door ex-schaatsters Erben Wennemars en Erik Hulzebosch. Het feest was compleet toen Gerard Joling op het podium verscheen, er keihard meegezongen werd en de polonaise werd ingezet.

Lees ook: G-teams Koedijk dolblij met medailles: "Ik slaap er zelfs mee"

"We hebben een heel erg leuk weekend gehad", vertellen de sporters verder. "We zaten in de zwaarste pool, dus met dit resultaat zijn we ook heel blij. Iets is beter dan niets". Over twee jaar de zijn de Special Olympics in Den Haag. De G-sporters van Koedijk zijn er dan zeker bij.