Ga naar Content
Noord-Holland

Provincie onderzoekt omvang illegaal gebruik vakantieparken

8 juni 2018, 19.16 uur
Door: · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND De provincie doet onder 23 gemeenten in Noord-Holland onderzoek naar de omvang van illegaal gebruik van recreatieparken. Achttien gemeenten in Noord-Holland Noord en vijf gemeenten in het overige deel van de provincie worden onder de loep genomen.

In Noord-Holland zijn diverse parken waar 'acute' problemen spelen, meldt de provincie in een persbericht. Sterke concurrentie en een groot aanbod zouden zorgen voor verouderde parken waar nog nauwelijks toeristen op afkomen.

'Te weinig kwaliteit en perspectief'
45 procent van de recreatieparken in Noord-Holland Noord bieden te weinig kwaliteit en perspectief, zo bleek uit een eerdere inventarisatie van de provincie.

"Vaak leidt dat tot illegaal bewonen van recreatiewoningen door onder meer permanente bewoners en (tijdelijke) buitenlandse werknemers. Als gevolg hiervan ligt verpaupering op de loer", meldt de provincie in het persbericht. De aanpak daarvan door gemeenten verloopt moeizaam, doordat sprake is van 'complexe problematiek'.

Handhaving
De provincie ziet toe op de manier waarop gemeenten omgaan met recreatieparken. "De provincie wil samen met de gemeenten kijken wat de precieze omvang is en hoe problemen op parken het best aangepakt kunnen worden."

Het onderzoek wordt naar verwachting eind 2018 afgerond.