Ga naar Content

Castricum nog steeds zonder nieuw college; lokale partij valt buiten de boot

8 juni 2018, 15.33 uur
Door: · Foto:

CASTRICUM Het wil nog niet vlotten met de collegevorming in Castricum. Het is de partij CKenG niet gelukt op tijd twee wethouderskandidaten voor te stellen voor een raadsbreed gesteund college. Zodoende vallen zij nu buiten een toekomstig college. De overige negen partijen praten volgende week verder over de toekomst.

Het leek allemaal zo voorspoedig te gaan in Castricum. Vol trots werd vorige maand een breed gedragen raadsprogramma gepresenteerd. Alle tien de politieke partijen hadden aan het stuk hadden meegeschreven. De afgelopen jaren was er vaak ruzie en gedoe in de Castricumse raad. Maar nu leek er een andere, liefdevollere, wind te waaien door het gemeentehuis.

Lees ook: Castricum en Heerhugowaard willen zakencollege

In het raadsbrede akkoord werd zelfs afscheid genomen van de 'coalitie versus oppositie'. Alle partijen waren het eens met het advies van de informateur om de VVD, CKenG, CDA een De VrijeLijst elk een wethouder te laten leveren. Elk van die vier partijen zou met twee kandidaten komen, zodat daaruit gekozen kon worden.

Lees ook: Gemeenteraadsverkiezingen: bekijk hier de uitslag in Castricum

Deze week bleek dat CKenG geen tweede kandidaat-wethouder heeft geleverd. Als gevolg daarvan is de partij niet meer in beeld voor een nieuw te vormen college, meldt de gemeente in een persbericht. Volgende week praten de negen overige partijen verder met formateur Theo van Eijk om te komen tot een nieuw college.