Noord-Holland

Wandelvierdaagse Het Gooi schenkt een bijzondere bank aan natuurreservaat

8 juni 2018, 00.57 uur · Aangepast 3 oktober 2018, 14.23 uur

Robbert Bianchi / NH

LAREN - Wandelaars en bezoekers van de Zuiderheide in Laren kunnen vanaf vandaag lekker uitrusten op een bijzondere bank op een mooie plek. De bank is een cadeau van de stichting Wandelvierdaagse aan het Goois Natuurreservaat.

"Het idee was om iets cadeau te doen om het 10-jarig jubileum te vieren. Het was echter nog lastig te bedenken wat er dan cadeau gedaan moest worden. Eén van de wandelaars zag tijdens het wandelen een mooie bank staan met daarop 'geschonken door', dit vond iedereen een goed idee. Als een wandelaar op de bank zit wordt er uitgekeken op de hei en in de verte is de Utrechtse heuvelrug te zien", vertelt Tim Bitter, voorzitter stichting Wandelvierdaagse Het Gooi aan NH Nieuws.

Voorafgaand aan de tiende wandelvierdaagse, die van 20 tot en met 23 juni gehouden wordt, werd de bank vandaag voor het eerst in gebruik genomen door de rentmeester van het Goois Natuurreservaat Karen Heerschop en de burgemeester van Laren Rinske Kruisinga. De dames mochten als eerste genieten van de bank en het uitzicht.

Genieten van het uitzicht
"De bank is gemaakt van stuk eikenhout uit ons eigen Gooi en dat is heel creatief tot een prachtige bank gemaakt waar de wandelaars die genieten van deze prachtige natuur even kunnen uitrusten en kunnen rondkijken in ons prachtige landschap", vertelt Karen Heerschop opgetogen. Ook burgemeester Kruisinga vindt de bank lekker zitten. "Het is wel warm kan ik zeggen, maar het uitzicht is geweldig."

Tim Bitter, voorzitter stichting Wandelvierdaagse Het Gooi is trots op de wandelclub en de vele vrijwilligers die het elk jaar mogelijk maken om de wandelvierdaagse te organiseren. Inmiddels heb al 1.650 wandelaars zich aangemeld om mee te lopen.