Noord-Holland

Tim Hofman start petitie tegen VVD-Kamerlid Van Haga vanwege 'illegaal' handelen

7 juni 2018, 23.09 uur · Aangepast 8 juni 2018, 13.41 uur

YouTube / #BOOS
YouTube / #BOOS

HAARLEM - HAARLEM Presentator Tim Hofman besteedt in zijn YouTube-programma #BOOS aandacht aan de vastgoedactiviteiten van voormalig gemeenteraadslid in Haarlem Wybren van Haga (VVD). Hofman is een petitie gestart tegen het Tweede Kamerlid, omdat Van Haga 'illegaal' zou hebben gehandeld toen hij zonder vergunning in Amsterdam woningen verhuurde waarin te veel huurders zaten.

Een vergunning is daarvoor verplicht in Amsterdam. Van Haga erkende vorig jaar in Het Parool dat in 'zeven of acht' van zijn panden te veel huurders zaten, zonder dat hij daarvoor zo'n vergunning had. Volgens hem veranderden de regels voor verhuurders zo snel, dat hij die niet kon bijbenen.

Hierop volgde een onderzoek door de integriteitscommissie van de VVD. Na één gesprek met Van Haga in een drie maanden durend onderzoek concludeerde de commissie dat er geen sprake was van een fout.

'Democratie integer houden'
Daarbij laat Hofman het echter niet zitten. In de aflevering van het YouTube-programma praat Hofman met een voormalig huurster van het Tweede Kamerlid. Vervolgens gaat hij langs bij het vastgoedbedrijf van Van Haga.

Hofman hoopt dat Van Haga zijn zetel in de Tweede Kamer opgeeft 'om de democratie integer te houden'. Ruim 4.000 mensen hebben de petitie ondertekend.