Ga naar Content
Noord-Holland

Gemeente stelt stemming over onteigening panden in Hoofddorpse winkelstraat weer uit

7 juni 2018, 23.35 uur
Door: · Foto: HC Nieuws

HOOFDDORP Het college van Haarlemmermeer zou vandaag een besluit nemen over de onteigening van de panden in de verpauperde winkelstraat Concourslaan, maar dat is niet gebeurd. De stemming is weer uitgesteld. Tot grote frustratie van juwelier eigenaar Anand Khemai. "Dit is zeer teleurstellend", vindt hij.

De gemeente en een projectontwikkelaar willen nieuwbouw realiseren in de verpauperde winkelstraat, maar daarvoor moet het pand van Khemai worden onteigend en dat laat hij niet gebeuren. In plaats daarvan presenteerde hij samen met zijn buurman zelf een bouwplan aan de gemeente, maar daarover is nog altijd geen akkoord bereikt.

Lees ook: Hoofddorpse ondernemers strijden voor opknappen verpauperde winkelstraat

Onzorgvuldig handelen
Juwelier Anand Khemai heeft al jarenlang zijn juwelier, zijn familiebedrijf, aan de Concourslaan. Eigenlijk zou er in februari al gestemd worden over het onteigeningsplan, maar bij elke stemming wordt het besluit gestaakt. "We zitten nu weer in onzekerheid", vindt Khemai. "De stelling is gestaakt door onzorgvuldig handelen van de gemeente. Ze kunnen geen beslissing maken over onteigening als er bouwplannen van mij op tafel liggen", legt hij uit.

Ondanks al het uitstellen is Khemai nog altijd hoopvol. "Het is nu afwachten", vertelt Khemai. "Ik hoop dat ze mijn bouwplannen tegemoet zien."