Ga naar Content
Noord-Holland

Ambulancemedewerkers uitgescholden door ongeduldige automobilisten: "Geen stijl"

7 juni 2018, 17.00 uur · Aangepast 7 juni 2018, 21.47 uur
Door: · Foto: Shutterstock

BEVERWIJK Twee ambulancemedewerkers hebben vanmorgen het nodige verbale geweld van zich moeten afslaan toen zij een oudere man met gezondheidsklachten hulp moesten verlenen in Beverwijk.

Richard Koning zag het vanmorgen allemaal gebeuren vanaf zijn balkon vanaf de Raadhuisstraat naar de Breestraat. "De ambulance werd neergezet op straat, maar daar wilden net twee auto's door. Eerst stapten de automobilisten uit om te kijken of er iemand in de ambulance zat, maar dat was niet het geval", vertelt hij aan NH Nieuws.

Geen stijl
Een kleine twintig minuten later komen de ambulancemedewerkers met een oudere meneer naar beneden. "Die had duidelijk hulp nodig, maar toch vond een bestuurder het nodig om de nodige verwensingen naar de levensredders te slingeren. Dat vind ik echt geen stijl."

Een van die automobilisten zou juist hebben geprobeerd de andere te kalmeren. "Ik woon in die straat en mijn vader werkt ook in de hulpverlening. Ik heb er juist wat van gezegd", vertelt de vrouw aan NH Nieuws.

Woede
Koning zegt dat het inderdaad vervelend is dat de automobilisten er niet langs konden, maar snapt niet dat de woede gericht wordt op de hulpverleners. "Die mensen doen daar hun best voor iemands leven, daar kan je toch niet boos op worden?"