Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: VVD wil wijntje bij de kapper toestaan

7 juni 2018, 13.40 uur · Aangepast 7 juni 2018, 13.57 uur
Door: · Foto:

De VVD in de Tweede Kamer wil voortaan toestaan dat de kapper klanten een wijntje serveert. Wassen, watergolven en wijn. Goed idee of niet?

Wetsvoorstel
Tweede Kamerlid Erik Ziengs van de VVD diende woensdag een wetsvoorstel in. Ziengs wil winkeliers de ruimte geven om hun klanten een beleving te bieden. Ook hoopt hij zo leeglopende winkelstraten nieuw leven in te blazen. Hij wil dat horeca en winkels zich mogen 'mengen'. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat het voor een restaurant mogelijk wordt om kunst die in het restaurant hangt te verkopen.

Kritisch
Een meerderheid van de Tweede Kamer lijkt positief over de plannen om het verbod op het schenken van een glaasje alcohol in winkels en bij de kapper op te heffen. Maar staatssecretaris Paul Blokhuis van Preventie is kritisch. "In deze tijd waarin we steeds meer weten over de gezondheidsrisico’s van alcohol, ben ik er natuurlijk geen voorstander van om het aantal plekken waar je alcohol kunt krijgen bijna ongelimiteerd te laten groeien."

Wat vind jij?
Lijkt het jou wat, een wijntje bij de kapper? Of zie dit plan absoluut niet zitten? We horen graag hoe jij daar over denkt!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected].