Ga naar Content
Noord-Holland

Noord-Hollanders bedwingen Alpe d'Huez voor Alpe d'HuZes

7 juni 2018, 09.00 uur · Aangepast 7 juni 2018, 22.43 uur
Door: · Foto: ANP

ALPE D'HUEZ Voor de dertiende keer in de geschiedenis bedwingen duizenden Nederlandse fietsers en wandelaars vandaag de Franse berg Alpe d'Huez om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. NH doet de hele dag live verslag van het evenement, waarbij we behalve aan de sportieve prestaties ook uitgebreid aandacht zullen besteden aan de vaak ontroerende verhalen van de Noord-Hollandse deelnemers.

Toen het gros van de Nederlanders nog op een oor lag, hadden de sportievelingen aan de voet van de berg er al een warming up opzitten. Om 4.30 gaf kankerpatiënte Sylvia het startschot en mochten de 1.538 lopers en 3.005 fietsers van start. 

Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de berg minimaal één keer en maximaal zes keer opfietst of -loopt en daarmee een bedrag van 2.500 euro ophaalt. De eerste deelnemers worden daarom in de loop van de ochtend bij de finish verwacht, de laatste deelnemers voltooien de tocht naar verwachting rond 20.00 uur 's avonds. 

Van 7.00 tot 17.00 uur
Vanaf 7.00 uur zie je hieronder (en op televisie) een live verslag van het evenement. Behalve beelden van de wandelaars en fietsers die zich voor het goede doel in het zweet werken, komen ook Noord-Hollandse deelnemers aan het woord. De live uitzending duurt tot 17.00. 

Lees hieronder de verhalen die NH Nieuws de afgelopen dagen maakte over deelnemers van de Alpe d'Huzes.

Lees ook: Lucas beklimt Alpe d'Huzes voor overleden route 
Lees ook: Team Tessa met 25.000 euro onderweg naar Alpe d'Huzes: "Mentaal en fysiek loodzwaar"
Lees ook: Leerlingen werken zich in het zweet voor Alpe d'Huzes