Noord-Holland

NL
V

Politie twijfelt aan verhaal over mishandeling met vuurwerk in Hoorn

7 juni 2018, 00.17 uur · Foto: ANP / Ruben Koet

HOORN De politie twijfelt aan het verhaal van de 16-jarige jongen uit Opperdoes die claimt dat hij vanochtend in Hoorn werd bekogeld met zwaar vuurwerk en daarbij ernstige brandwonden opliep.

Dat meldt mediapartner Medemblik Actueel. Dat de jongen gewond is geraakt, lijdt geen twijfel: hij werd vanochtend met tweede- en derdegraads brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. 

De politie zou echter niet geloven dat hij die brandwonden heeft opgelopen toen hij werd bekogeld met zwaar vuurwerk. Hij verklaarde dat een jongen op een rode scooter het vuurwerk naar hem had gegooid, waarna het vlak bij hem explodeerde. 

Lees ook: Jongen (16) loopt ernstige brandwonden op bij bekogeling met vuurwerkbom

Onder een getuigenoproep die vanochtend werd geplaatst, werd dat verhaal in twijfel getrokken. De jongen zou in de stad met lampenolie hebben gespeeld, daarbij gewond zijn geraakt en vervolgens met vrienden naar het ziekenhuis zijn gegaan.  

Ook tegenover Noordhollands Dagblad kan de politie die lezing niet bevestigen, al liet een woordvoerder de krant wel weten dat 'het in ieder geval geen vuurwerk is geweest'. De politie onderzoekt de zaak verder.