Ga naar Content

Vreelanders willen opbrengst lucratieve flitspaal N201 gebruiken voor tunnel

VREELAND De bewoners van Vreeland weten wel wat ze met de 6 miljoen winst van ‘hun’ flitspaal zouden doen. Ze zouden het liefst zien dat dit geld wordt gebruikt om de N201 als tunnel onder de Vecht te laten verdwijnen.

De flitspaal op de N201 bij Vreeland is hard op weg om de meest winstgevende camera van heel Nederland te worden. In vier maanden tijd heeft de flitskast al 35.845 automobilisten op de bon geslingerd. De kaskraker zal naar verwachting op jaarbasis meer dan 6 miljoen euro in het laatje brengen.

Lees ook: Mogelijk boeterecord dankzij flitspaal op N201

De flitspaal is de kwelgeest van vele automobilisten die de drukke route tussen de A9 en Hilversum gebruiken. Maar volgens de meeste bewoners van Vreeland is het juist een heel nuttig ding. De automobilisten rijden er veel te hard en er zijn meerdere ongelukken gebeurd in het verleden.

Gevaarlijk
Een moeder vertelt aan NH Nieuws dat ze haar kinderen een flink eind laat omrijden als ze alleen naar de hockeyvelden fietsen. "Dit stoplicht blijft zo kort op groen, dat vind ik gewoon veel te gevaarlijk", zegt de vrouw. 

Een aquaduct onder de vecht door
Volgens de bewoners zou de N201 via aquaduct onder de Vecht door moeten lopen. "Dan heeft het dorp rust en kan al het doorgaand verkeer gewoon doorrijden. Je hebt geen stoplichten meer, geen brug die opengaat en geen filevorming. Dat is voor iedereen de beste oplossing", vertelt een bewoonster die zelf ook al een keer geflitst is. 

En andere bewoner denkt dat een aquaduct er sowieso niet gaat komen. "Dan is er geen flitspaal meer nodig en zijn ze hun inkomsten kwijt. Dat willen ze niet", vertelt ze met een knipoog.