Ga naar Content
Noord-Holland

Busstaking Connexxion: 'Zoveel mogelijk personeelsbussen Schiphol rijden wel'

6 juni 2018, 17.51 uur
Door: · Foto: Schiphol

SCHIPHOL Om zoveel mogelijk luchtvaartpersoneel morgen te ontzien, rijden er morgen waarschijnlijk wel bussen van de personeelsparkeerterreinen naar de luchthaven. Dat laat een woordvoerder van Connexxion aan NH Nieuws weten. Morgen ligt het busvervoer in een groot deel van Noord-Holland, inclusief Schiphol, plat door een staking.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De aangekondigde staking is onderdeel van estafette-acties, waarmee chauffeurs van Connexxion een hoger loon en betere arbeidsomstandigheden eisen. Het buspersoneel staakt in Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en in Amstel-Meerlanden, waar ook Schiphol onder valt.

"Met de acties laten de buschauffeurs zien dat het ernst is”, aldus CNV Vakmensen. "Vooral met de lijnen rondom Schiphol raken we een van de grootste werkgevers in het openbaar vervoer."

Lees ook: Busvervoer donderdag in groot deel Noord-Holland plat door staking

Connexxion voert ook de buslijndiensten uit die piloten, cabine- en luchthavenpersoneel die tussen de parkeerterreinen en de luchthaven en het bemanningscentrum rijden. Een woordvoerder van Connexxion zegt dat er zo min mogelijk bussen op die routes door de staking worden geschrapt. Volgens de zegsman zijn er veel chauffeurs die morgen wel willen rijden.

Gisteren zorgde de estafettestaking in delen van Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland voor overlast voor reizigers.