Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: Meeuwen terroriseren bedrijventerrein Heemskerk

6 juni 2018, 13.58 uur · Aangepast 6 juni 2018, 14.43 uur
Door: · Foto:

Ondernemers van bedrijfsterrein de Trompet in Heemskerk zijn de overlast van meeuwen meer dan zat. Heb jij tips om van meeuwen af te komen?

Rennen
De overlast is groot, zegt ondernemers Jacques Knijnenburg tegen het NoordHollands Dagblad. "Als de pakketbezorger komt, dan belt hij het bedrijf waar hij moet afleveren zodat ze de deur alvast openzetten. Dan kan hij in één keer naar binnen rennen.’’

Wasstraat
Bij Huipen Vastgoedbeheer delen ze aan de lopende band bonnetjes voor de autowasstraat uit. "Per dag komen er tientallen auto’s bij ons bedrijf langs en die worden bijna allemaal ondergepoept. We betalen tijdens het broedseizoen een vermogen aan de wasstraat.’’

Lees ook: Treitermeeuw valt baby aan in Beverwijk

Meer overlast
Meeuwen zorgen in veel gemeenten voor overlast. Vooral als er veel voedsel is te vinden in de vorm van open te scheuren vuilniszakken of als ze gevoerd worden door bewoners. Ook een plat dak waarop genesteld kan worden is aantrekkelijk voor meeuwen.

Beschermd
De meeuw is volgens de Wet Natuurbescherming een beschermde diersoort. Meeuwen mogen niet opzettelijk gestoord worden. Ook is het verboden om hun eieren te rapen of meeuwennesten te vernielen.

Anticonceptie
De Belgische kustplaats Blankenberge wil meeuwenoverlast terugdringen door de vogels via voer een anticonceptiemiddel toe te dienen. Die methode wordt in Venetië en Barcelona toegepast op duiven.

Wat vind jij?
Moeten gemeenten ook in Nederland meer doen om meeuwenoverlast te bestrijden? Heb jij tips om iets aan de overlast te doen? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected].