Noord-Holland

NL
V

Gehandicapte Rosanne vlogt: "Ik wil gewoon laten zien wat ik kan"

10 juni 2018, 12.42 uur · Aangepast 10 juni 2018, 13.14 uur

WERVERSHOOF Volgens Rosanne Botman (30) is het hebben van een handicap nog vaak taboe. Maar door hard te werken en positief in het leven te staan, hoef je je niet te laten beperken vindt ze. En dat laat Rosanne nu zien in haar vlogs.

Vier jaar oud is Rosanne als zij een dwarslaesie krijgt. Ze komt in een rolstoel en kan niet meer kan lopen. Ze herinnert het zich nog vaag: "Eng natuurlijk, dat weet ik nog wel. Maar het moment dat ik wakker werd en mijn benen het niet meer deden, snapte ik niet." Van kinds af aan bijt ze zich door de moeilijke periodes heen. "Ik wilde altijd kunnen wat mijn vriendinnen ook deden." Ze haalde haar rijbewijs, studeerde, liep stage en sinds kort heeft ze ook haar eigen woning. "Alles gaat hartstikke goed, nu alleen nog een leuke vriend!"
 
Taboe
"Of je nou een beperking hebt, ziek bent of in een rolstoel zit, met veel doorzettingsvermogen is er meer mogelijk dan dat mensen denken", is Rosanne van mening. Vaak is een handicap volgens haar nog steeds taboe: "Mensen hebben gewoon weinig kennis en daar wil ik met mijn vlogs verandering in brengen." Op haar Facebookpagina 'Rosanne viert haar leven' deelt ze haar vlogs en ervaringen en hoopt zo veel mogelijk mensen te bereiken.