Ga naar Content
Noord-Holland

Man rijdt agent aan na controle en vlucht

4 juni 2018, 20.46 uur · Aangepast 4 juni 2018, 23.53 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

HILVERSUM De politie is op de parkeerplaats bij hotel De Witte Bergen langs de A1 in Hilversum op zoek naar een man die een politieagent en een omstander heeft aangereden na een reguliere voertuigcontrole in Hilversum.

De man wilde niet meewerken aan de controle en reed op hoge snelheid weg. Hierbij reed hij de agent en een andere persoon aan. Zij raakten volgens een woordvoerder van de politie niet gewond. 

Vervolgens reed de man de snelweg op, waarbij hij volgens een omstander een motoragent zou hebben aangereden. De agent zou zwaargewond zijn geraakt. 

Na de achtervolging parkeerde de man zijn auto op de parkeerplaats bij hotel De Witte Bergen. Daar zette hij zijn vluchtpoging te voet verder. De man zou zich volgens een Burgernetmelding schuilhouden in de bosjes rondom het hotel. 

Honden
Volgens omstanders zijn er veel agenten op de been die met honden op zoek zijn naar de voortvluchtige man. Ook is er een politiehelikopter opgeroepen. 

Een ooggetuige meldt dat een groot gedeelte van de parkeerplaats is afgesloten. Bovendien zou de afrit naar het hotel vanaf de snelweg dicht zijn. 

Foto: Inter Visual Studio