Ga naar Content
Sport

Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk

4 juni 2018, 10.12 uur · Aangepast 4 juni 2018, 16.28 uur
Door: · Foto: ANP/Sander Koning

AMSTERDAM De familie van Abdelhak Nouri heeft voetbalclub Ajax aansprakelijk gesteld voor het opgelopen hersenletsel van de voetballer en stapt daarom naar de arbitragecommissie van de KNVB.

Aangezien Nouri nog altijd onder contract staat bij Ajax, moet de arbitragecommissie van de KNVB zich over de zaak gaan buigen. "In de ogen van de familie dient het aanspannen van de procedure niet alleen de belangen van Nouri, maar is de gehele voetbalwereld - en met name de spelers van Ajax - gebaat bij een duidelijke uitspraak over de gang van zaken", staat in het persbericht van het advocatenkantoor.

De 21-jarige Nouri zakte in juli vorig jaar ineen tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk. Uit de beelden zou volgens de advocaten van de familie Nouri blijken dat reanimatie te laat op gang kwam. De advocaat claimt dat Ajax tegen alle medische richtlijnen heeft gehandeld.

Lees ook: Ernstige en blijvende hersenschade Ajacied Nouri

De familie-Nouri liet letselschadeadvocaten onderzoek doen naar de zorg die de Ajacied op het veld kreeg. "De resultaten van dit onderzoek stemmen zeer droevig. Niet alleen leeft de familie nu bijna een jaar met de ernstige gevolgen van de 'collaps' van Abdelhak, zij moeten nu ook leven met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op een juiste en adequate wijze zou zijn ingegrepen. De familie baseert zich niet alleen op de tv-beelden, maar ook op een schriftelijke verklaring van de dokter van Ajax en gegevens uit het Oostenrijkse ziekenhuis waar Nouri de eerste dagen lag. "Onze vordering richt zich niet zozeer tegen de dokter, maar tegen Ajax. Dat is een topvoetbalorganisatie waar medische topzorg bij hoort."

Volgens de familie heeft Ajax tot op heden alle aansprakelijkheid van de hand gewezen. Ajax stelt zich volgens de advocaten op het standpunt dat de verleende zorg wél toereikend en adequaat is geweest.

Lees ook: Ajacied Nouri in Oostenrijks ziekenhuis aan de beademing