Ga naar Content
Sport

Roeiers zijn ware gouddelvers in Belgrado

3 juni 2018, 15.11 uur · Aangepast 3 juni 2018, 18.12 uur
Door: · Foto: Detlev Seyb

BELGRADO De Nederlandse roeiploeg heeft zondag bij de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen in Belgrado zes gouden, twee zilveren en een bronzen medaille binnengehaald. Zaterdag was ook al een gouden plak behaald. Vijf gouden medailles werden opgehaald door vrouwenboten, een voor een mannenboot en een voor de para mix dubbel.

Traditiegetrouw is de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen minder sterk bezet. Zo ontbraken onder andere de Nieuw-Zeelanders, de Amerikanen en de Australiërs, landen met sterke roeiers.

De gouden plak van zaterdag was voor de para mixdubbel van Annika van der Meer en Corné de Koning.

De gouden plakken van zondag werden behaald door de vrouwen acht (Ellen Hogerwerf, Marloes Oldenburg, Rustenburg, Van Veen, Clevering, Lanz, Aletta Jorritsma, Veronique Meester en stuurvrouw Dieuwke Fetter) en de vrouwen dubbel vier (Olivia van Rooijen, Karolijn Florijn, Sophie Souwer en Nicole Beukers). De vrouwen lichte dubbel twee met Ilse Paulis en Marieke Keijser won ook goud, net als de vrouwen dubbel twee met Lisa Scheenaard en Roos de Jong. De tweede Nederlandse boot van de vrouwen vier (Lies Rustenburg, José van Veen, Ymkje Clevering en Monica Lanzen) en de tweede vier zonder van de mannen (Bjorn van den Ende, Boudewijn Röell, Ruben Knab en Mechiel Versluis) maakten de gouden oogst compleet.

Opmerkelijk genoeg bleef de eerste vrouwen vier (Hogerwerf, Oldenburg, Jorritsma en Meester) dus achter bij de eerste boot en won zilver. Datzelfde gebeurde bij de mannen vier zonder (Kaj Hendriks, Tone Wieten, Jasper Tissen en Robert Lücken), waar de eerste boot ook zilver won achter de tweede boot. Brons was er voor de vrouwen twee zonder.