Ga naar Content
Noord-Holland

Twee zeeleeuwen geboren in Artis

1 juni 2018, 18.16 uur
Door: · Foto: Artis

AMSTERDAM In Artis zijn deze week twee Californische zeeleeuwen geboren. Zes jaar geleden werden er voor het laatst zeeleeuwen geboren in de Amsterdamse dierentuin.

De pups hebben allebei een andere moeder en kwamen precies 24 uur na elkaar ter wereld. De moeder van het eerste jong is nog onervaren en had weinig aandacht voor haar baby. De ander, die de oma is van deze pup, bood zich daarom instinctief aan om het dier te voeden.

De volgende dag wierp ze haar eigen jong en nu zoogt ze beide. De verzorgers geven haar nu extra veel vette vis. Het is nog niet bekend welk geslacht de zeeleeuwtjes hebben en wanneer ze voor bezoekers te zien zullen zijn. Op dit moment verblijven ze nog binnen en ze kiezen zelf het moment waarop ze naar buiten gaan, meldt de Amsterdamse dierentuin.

De Californische zeeleeuw komt in het wild voor langs de westkust van Noord-Amerika. De draagtijd is zo'n elf tot twaalf maanden. De worp verloopt meestal in een paar minuten. Pasgeboren zeeleeuwen kunnen nog niet zwemmen. Het duurt ongeveer tien dagen voor ze dit leren.

Foto: ANP