Ga naar Content

Vlaggen halfstok in heel Lisserbroek voor omgekomen Willem van Woerden (30)

LISSERBROEK Inwoners van het dorpje Lisserbroek hebben massaal gehoor geven aan de oproep om vandaag de vlag halfstok te hangen voor Willem van Woerden die omkwam bij een verkeersongeluk in Den Helder, vorige week vrijdag. Zijn uitvaart is vandaag. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

"Prachtig. Zo mooi om te zien hoe Lisserbroek meeleeft", aldus Mathieu Croese, die het initiatief nam om in het hele dorp de vlag halfstok te hangen. Vorige week vrijdag kwam de dertigjarige Willem van Woerden om het leven bij een auto-ongeluk op de N250 bij Den Helder. Ook de twee inzittenden van de andere betrokken auto, overleefden het ongeluk niet.

Hechte gemeenschap
"Je wil iets uitdragen naar de familie", zegt een dorpsgenoot die de vrouw van Willem van kleins af aan kent. "Dat doen wij met die vlag." Haar man vult aan: "Het blijkt maar wel dat Lisserbroek een hechte gemeenschap is, ook al heb je niet zoveel contact met iedereen."

Lees ook: Oproep: 'Vlaggen halfstok in Lisserbroek tijdens uitvaart omgekomen Willem'

'Saamhorigheid' noemt de buurman van dit stel het: "En ik vond het initiatief van Mathieu dermate treffend, dat ik daar onmiddelijk aan mee heb gedaan." Mathieu is door het hele dorp gereden om de vlaggen met eigen ogen te kunnen zien: "Een fantastisch mooi gebaar naar Maureen en de twee kids toe."

Foto: