Ga naar Content
Noord-Holland

Amsterdam pakt hufterige toerist aan

29 mei 2018, 16.18 uur · Aangepast 19 juni 2018, 12.06 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

AMSTERDAM Amsterdam wil mannelijke bezoekers die zich hufterig gedragen, met een speciale campagne aanspreken op hun gedrag.

De campagne richt zich op Nederlanders en Britten tussen de 18 en 34 jaar oud, die in de weekenden naar de hoofdstad komen om te "feesten en te beesten". Ze maken zich daarbij geregeld schuldig aan lawaai, openbaar dronkenschap, vervuiling en wildplassen.

Lees ook: VIDEO: Feestgangers blazen massaal stoom af op straat op Koningsdag

Volgens de initiatiefnemer van de campagne, Amsterdam Marketing, blijkt uit onderzoek dat deze groep de meeste overlast veroorzaakt in de stad. Het bureau werkt onder meer samen met de gemeente. Onder het mom Enjoy & Respect worden de mannen nadrukkelijk gewezen op de consequenties van hun gedrag, waarvoor ze een boete kunnen krijgen.

Groeiende aversie
"De groeiende aversie tegen deze groep bezoekers nemen we serieus", zegt directeur van Amsterdam Marketing, Frans van der Avert. "Deze groep veroorzaakt uitsluitend overlast en voegt weinig toe aan de stad. Die overlast tast de leefbaarheid aan in bepaalde gebieden. Daar wordt niemand beter van."

Foto: NH Nieuws