Vrouwen Ajax sluiten competitie af met gelijkspel tegen PSV

27 mei 2018, 18.32 uur · Aangepast 27 mei 2018, 20.28 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM De vrouwen van Ajax hebben de competitie afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen PSV. Op 2 juni staan Ajax en PSV nog een keer tegenover elkaar in de KNVB bekerfinale.

Voor Ajax stond er helemaal niets meer op het spel want de ploeg van coach Benno Nihom werd vorige week landskampioen in de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-2).

In de hitte op De Toekomst kwam PSV al na drie minuten op voorsprong. Na een corner van Ajax counterde PSV razendsnel en Kirsten Koopmans schoot de bal achter keepster Eli Sarasola (foto), die voor het laatst in het doel stond bij de Amsterdammers. Nog voor de eerste drinkpauze zorgde Toni Payne voor de gelijkmaker.

Na een kwartier in de tweede helft nam Ajax een voorsprong via een doelpunt van Soraya Verhoeve.

PSV kwam een kwartier voor tijd toch weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Kristina Erman, de Sloveense in Eindhovense dienst.

Bekerfinale
Ajax speelt op 2 juni nog de bekerfinale, opnieuw tegen PSV. Dat duel wordt gespeeld in Spakenburg en daarna kunnen de speelsters eindelijk op vakantie.

Opstelling Ajax: Sarasola (Ubachs/84), Philtjens (v.Dongen/62), Folkertsma, Van Der Linden, Reichardt (Zeeman/76), Verhoeve, Payne, Van Den Abbeele, Romero, Keizerweerd, De Sanders