Ga naar Content
Noord-Holland

Woon jij in Den Helder of Diemen? Dan loop je meer kans op een bedreiging of overval

26 mei 2018, 14.41 uur · Aangepast 30 mei 2018, 15.42 uur
Door: · Foto: Politie

DEN HELDER In de gemeente Den Helder heb je de grootste kans om te worden bedreigd en in de gemeente Diemen is de kans het grootst dat je wordt overvallen. Dat blijkt uit De Misdaadmeter van het AD. Amsterdam is opnieuw de onveiligste gemeente van het land.

In Den Helder waren vorig jaar 177 bedreigingen. Dat is ietsje minder dan een jaar eerder, toen er 178 aangiftes van dreigingen werden gemaakt. Den Helder scoort ook het hoogst op aantal vernielingen. In totaal waren dat er 514 in 2017, minder dan het jaar ervoor: 657. 

Lees ook: 'Chileense dievenbende actief in Amstelveen'

In Diemen vonden vorig jaar negen overvallen plaats, ten opzichte van vier in 2016. Dat is een stijging van meer dan honderd procent.

Amsterdam koploper
Amsterdam al jaren is de absolute winnaar als het gaat om misdaad in een gemeente. Op de teller van het AD staan onder andere 4486 woninginbraken, 8687 autokraken en 6608 gerolde zakken. De misdaad daalt wel echter in de hoofdstad van Nederland. 

Het AD brengt jaarlijks de Misdaadmeter uit, op basis van politiegegevens. Klik hier om uit te zoeken hoe jouw gemeente scoort.