Noord-Holland

Amsterdammer breekt beide armen na aanrijding door taxi: "Hij is doorgereden, het is een beest"

24 mei 2018, 22.40 uur · Aangepast 25 mei 2018, 08.34 uur

AT5
AT5

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) Wat begon als een normale werkdag, eindigde vanochtend voor de 53-jarige Giorgio uit Amsterdam in een nachtmerrie.

Op weg naar zijn werk wordt hij, fietsend over de Raadhuisstraat, aangereden door een taxi. De chauffeur stopt niet, maar gaat ervandoor. Giorgio blijft zwaargewond achter op straat. 

In het ziekenhuis wordt duidelijk dat Giorgio beide armen en een pink heeft gebroken. Hij heeft, vanzelfsprekend, geen goed woord over voor de chauffeur die hem om 5.00 uur 's ochtends omver reed. "Hij is geen mens, maar een beest. Sorry hoor, maar dit doe je toch niet?"

Giorgio wacht nu twee operaties om de schade aan zijn armen te herstellen. Zijn werk, als ober, kan hij voorlopig niet uitoefenen. "Ik ben zo gek op mijn baan. Ik hou echt van mijn werk. Nu ben ik verdrietig en gestrest."

Chris, de partner van Giorgio, hoopt dat de doorrijder ziet wat hij heeft aangericht en zich meldt. "Je hebt een ernstig ongeluk veroorzaakt met vreselijk veel letsel. Meld je gewoon, dit kan echt niet." De politie laat weten de zaak in onderzoek te hebben.