Noord-Holland

Coalitie Hilversum is rond: 'Een buurtgericht duurzaam veilig en levendig Hilversum'

24 mei 2018, 12.15 uur

HILVERSUM - HILVERSUM Ook de laatste gemeente in het Gooi heeft een coalitie gevormd. Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks gaan samenwerken in Hilversum.

Hoe het akkoord er concreet uitziet, is nog niet bekendgemaakt. Alleen de titel 'Aan de slag; voor een buurtgericht duurzaam veilig en levendig Hilversum' hebben de partijen prijsgegeven. Ook de namen van de wethouders horen de Hilversummers binnenkort. 

De partijen willen Hilversum duurzamer, economisch sterker, veiliger, socialer en levendiger maken met krachtige wijken en buurten. Voor de wijken wordt extra geld vrijgemaakt. Er komt ook een Hilversumpas en de schuldhulpverlening wordt zo georganiseerd dat deze eerder toegankelijk wordt voor de inwoners. 

Niet iedereen is blij met dit akkoord. Zo zijn de bestuursleden van Hart voor Hilversum opgestapt, omdat ze het niet eens zijn met handelen van onderhandelaars Karin Walters en Henk Blok.

Lees ook: Bestuur partij Hart voor Hilversum stapt op: "Gebrek aan openheid, vertrouwen en respect"

De besluitvorming van het coalitieakkoord en de installatie van de wethouders vindt plaat op woensdag 6 juni, bij de eerstkomende raadsvergadering.