Ga naar Content

VIDEO: Agenten trekken pistolen bij aanhouding mannen 'met vuurwapen' in Hilversum

HILVERSUM Agenten hebben vanmiddag aan de Hilversumse Kleine Drift twee jonge mannen aangehouden die volgens een getuige een vuurwapen bij zich hadden. Toen die tip bij de politie binnenkwam, zijn agenten erop afgegaan en hebben het duo met getrokken dienstwapens ingerekend.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland tegenover NH Nieuws. De aanhoudingen vonden plaats voor de deur van een tattooshop, waar klant Mark toevallig zat te wachten, zijn smartphone erbij pakte en de aanhouding vanuit de zaak vastlegde.  

De politiewoordvoerder laat weten dat de twee verdachten op één scooter reden toen de getuige het wapen spotte. Op de beelden is te zien dat er een scooter naast de verdachten ligt. De agenten dwingen de verdachten op de grond te blijven, waaraan ze gehoor geven.  

Geen wapen gevonden
"Er is geen wapen gevonden bij de jongens", zegt de woordvoerder. "Maar dat wil niet zeggen dat ze geen wapen hebben gehad, misschien hebben ze het ergens weggelegd." De twee zijn uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar ze worden verhoord.

Foto: @dutchbatman91