Ga naar Content

Kinderen helpen met grote schoonmaakactie in Haarlem en redden vogel

HAARLEM Kinderen van maar liefst vier scholen van de Haarlemse Boerhaavewijk prikten vandaag alsof het een lieve lust was. Met een grote schoonmaakactie tegen zwerfafval hebben alle betrokken organisaties een periode afgesloten van grote bouwprojecten in de wijk. De kinderen redden bij de schoonmaakactie ook nog een pasgeboren vogeltje dat uit zijn nest was gevallen.

De rommelige bouwplaatsen lokten ook bij omwonenden blijkbaar veel zwerfafval uit. Spaarnelanden, afdeling Veiligheid en Handhaving van de gemeente Haarlem, Elan Wonen, Ymere, Pre Wonen, het Buurtbedrijf, DOCK en Lidl stuurden ook mensen naar de wijk om met vuilprikkers aan de slag te gaan. Vele zakken met vuil werden bij elkaar gesprokkeld. In een paar uur tijd.

Opruimactie
Onlangs zijn de flats bij de Floris van Adrichemlaan gerenoveerd. Rond deze flats lag de afgelopen tijd nog veel zwerfafval. Daarom kon deze buurt wel een extra opruimactie gebruiken. De verschillende teams gingen aan de slag om de Ekamastraat, de Roordastraat, het gebied rond de Lidl, de Wijnhoffstraat en de Tersierstraat zwerfafvalvrij te maken.

De deelnemende organisaties werken al intensief samen, maar zo’n grootschalige aanpak op het gebied van zwerfafval heeft nog niet eerder plaatsgevonden.

Vogeltje
Kinderen van de Waddenschool redden vanochtend tijdens de opruimactie ook nog een pas geboren vogeltje dat uit zijn nest was gevallen. Met een medewerker van Handhaving zorgden de kinderen ervoor dat het vogeltje opgehaald werd door de Dierenambulance.

Foto: NH/Dimitri Walbeek