Ga naar Content
Noord-Holland

Automobilisten beboet na zwaar ongeluk A4: "Negeer geen rode kruizen"

23 mei 2018, 19.22 uur · Aangepast 23 mei 2018, 19.45 uur
Door: · Foto: Officier van Dienst Rijkswaterstaat Rogier

HOOFDDORP Na het ernstige ongeluk op de A4 bij Hoofddorp waarbij vanmiddag een auto over de kop sloeg, werden vier rijstroken afgesloten en adviseerde Rijkswaterstaat automobilisten geduld te hebben. Dat advies was niet aan iedereen besteed, want meerdere automobilisten negeerden de rode kruizen boven de rijstroken en glipten zo toch langs het ongeluk.

Bij hen ploft binnenkort een bekeuring op de deurmat, meldt Officier van Dienst van Rijkswaterstaat Rogier op Twitter. "Aanwezig bij een ongeval op de A4 re 13,8", schrijft hij. "4 rijstroken uit het verkeer. Ook nu weer diverse bekeuringen voor het negeren van de afzettingen."

Lees ook: Auto slaat over de kop bij Hoofddorp, bestuurder bekneld

Hoeveel automobilisten exact over de schreef zijn gegaan, is niet bekend. De hoogte van de bekeuring evenmin, want de strafmaat wordt op een later moment door het Openbaar Ministerie bepaald. "Negeer geen rode kruizen!", besluit Rogier. 

Over de kop
Bij het ongeluk waren een personenauto en een vrachtauto betrokken. De personenauto sloeg over de kop, waarna de automobilist uit het wrak werd bevrijd. De vrachtwagen leek ongehavend, maar bleek een gebroken achteras te hebben. 

Dat laatste bemoeilijkte de berging, waardoor de vier afgesloten rijstroken langer dichtbleven dan verwacht. Inmiddels is de weg vrijgegeven, meldt de ANWB, al staat er nog wel een file van 13 kilometer.