Ga naar Content

Buurt in Purmerend pakt 'enge' bosjes aan

PURMEREND "Het was een dichtbegroeide plek die heel onveilig aanvoelde en waar mensen niet graag langskwamen", vertelt Sandra Mulder van de buurtvereniging Halm- en Schoofstraat. Deze groenstrook van de gemeente is nu door buurtbewoners omgetoverd tot het zogeheten "Vogelbos".

Het bos heeft vogelhuizen en zelfs een insectenhuisje. Een aanwinst voor de buurt en geheel verzorgd door de buurt, vinden de omwonenden. Inmiddels is dit groenproject al opgemerkt door andere buurten die ook zoiets willen.

Sandra heeft samen met buurtbewoner Randy den Boer het initiatief genomen voor het Vogelbos. Al eerder hadden beiden de gemeente zover gekregen dat ze van twee stukken plantsoen tussen de straat, waar niets mee gebeurde, fraaie bloementuinen van mochten maken.

NL Doet
Naast hulp van de gemeente ontving de buurtvereniging financiële steun van NL Doet. Inmiddels is er ook een klein bostheatertje gerealiseerd waar verhalen aan de buurtkinderen worden verteld.

Een eigen buurtboot maakt het compleet. Daarmee kunnen niet alleen tochtjes worden gemaakt, maar kan ook het zwerfvuil uit de sloten worden gehaald.

Foto: