Ga naar Content
Noord-Holland

Auto slaat over de kop op A4 bij Hoofddorp, bestuurder uit wrak bevrijd

23 mei 2018, 18.26 uur · Aangepast 23 mei 2018, 20.23 uur
Door: · Foto: Eric van Lieshout

HOOFDDORP Een auto is vanmiddag op de A4 tussen Hoofddorp en knooppunt Burgerveen over de kop geslagen. Het slachtoffer zat bekneld in het wrak en is er door hulpverleners uitgehaald. De weg werd grotendeels afgesloten, maar is inmiddels vrijgegeven.

Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur iets voorbij Hoofddorp. De bestuurder zat alleen in de auto, bevestigt een politiewoordvoerder. Over de aard en de ernst van het letsel is nog niets bekend, al is het slachtoffer volgens getuigen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Aanvankelijk leek het erop dat er geen andere voertuigen bij het ongeluk waren betrokken, maar Rijkswaterstaat liet weten dat het 'om een ongeval met een vrachtwagen' ging. Op foto's van de nasleep van het ongeval is te zien dat er naast de over de kop geslagen auto een vrachtwagen staat.

Lees ook: Automobilisten beboet na zwaar ongeluk A4: "Negeer geen rode kruizen"

Om de hulpdiensten vrij baan te geven, werden vier rijstroken afgesloten. Alleen de rechterrijstrook en de uitvoegstrook richting het tankstation bleven open, laat Rijkswaterstaat weten. Hoewel er een beroep werd gedaan op het geduld van het verkeer achter het ongeluk, werden de rode kruizen boven de afgesloten rijstroken door meerdere automobilisten genegeerd.