Noord-Holland

Bestuur partij Hart voor Hilversum stapt op: "Gebrek aan openheid, vertrouwen en respect"

23 mei 2018, 16.21 uur

Whatsapp

HILVERSUM Het bestuur van Hart voor Hilversum heeft haar taken neergelegd. Dit naar aanleiding van onvrede over het nieuwe coalitieakkoord. "Wij zijn van mening dat Hart voor Hilversum is verkwanseld door een paar mensen met een tomeloze ambitie", zegt Marjon Heijnen namens het bestuur.

Volgens het bestuur hebben ze uit de wandelgangen moeten vernemen dat het coalitieakkoord gisteren is goedgekeurd. "Een akkoord waar het bestuur part noch deel aan heeft gehad. De beslissingen die we in een eerder stadium wel hadden genomen, zijn zonder enige vorm van overleg afgeserveerd en dat betreuren wij ten zeerste."

Dan gaat het vooral om het feit dat Hart voor Hilversum voor de verkiezingen fel tegen één grote Gooise gemeente was, maar tijdens de onderhandelingen 180 graden is gedraaid en ineens wel akkoord gaat met Gooistad. 

Heijnen hekelt het gebrek aan openheid, vertrouwen en respect van onderhandelaars Karin Walters en Henk Blok. "Dit zijn niet de mensen met wie wij samen willen werken, dit is niet langer het Hart waar we ons zo voor ingezet hebben in de afgelopen jaren. Hart voor Hilversum heeft de plicht zich aan de verkiezingsbeloften te houden, zelfs als dat betekent dat we weer de oppositie in moeten. Ook als team heb je de morele plicht achter en naast elkaar te staan en elkaars beslissingen te accepteren en respecteren."

Het bestuur nodigt onderhandelaars uit om tekst en uitleg te komen geven tijdens de algemene ledenvergadering dinsdag 29 mei. 

Whatsapp