Ga naar Content

Geld voor personenvervoer over water

23 mei 2018, 15.07 uur · Aangepast 23 mei 2018, 16.23 uur
Door: · Foto: Provincie Noord-Holland

HAARLEM De provincie Noord-Holland ziet kansen in de Metropoolregio Amsterdam voor personenvervoer over water naar recreatieve bestemmingen. Daarom stelt de provincie geld beschikbaar voor ondernemers, gemeenten en rederijen die zo'n vaarverbinding willen starten of verbeteren. In totaal is 3 miljoen euro beschikbaar.

Ondernemers kunnen een financiële bijdrage krijgen voor recreatieve voorzieningen zoals een steiger of wachtruimte. Maar ook voor fietsenstallingen, oplaadpunten voor elektrische fietsen of elektrisch varen. Ook het ontwikkelen van digitale technologie, zoals bijvoorbeeld een app over de vaardienst, valt onder de subsidieregeling. Alleen partijen die een recreatieve vaarverbinding exploiteren en geen openbaar vervoer vergunning hebben komen in aanmerking voor een bijdrage.

Nieuwe vaarverbindingen
Gedeputeerde Cees Loggen: "Ik ben blij dat we deze impuls aan de waterrecreatie-sector kunnen geven. We hopen dat hierdoor ook nieuwe vaarverbindingen naar toeristische bestemmingen ontstaan. Vooral binnen de Metroloopregio Amsterdam ziet de provincie grote kansen." Voorbeelden van nieuwe vaarverbindingen kan de provincie niet geven. Dat is volgens de gedeputeerde aan de ondernemers of gemeenten waar die kansen zien.