Noord-Holland

De Peiling: Baasjes van loslopende honden aanpakken?

23 mei 2018, 14.01 uur · Aangepast 23 mei 2018, 14.23 uur

- De gemeente Bergen wijst baasjes van loslopende honden op de aanlijnplicht in het dorp. Zouden meer gemeenten dat moeten doen?

Overlast
Na meldingen van overlast door loslopende honden laat de wijkagent op twitter weten dat er in het dorp een aanlijngebod geldt.

Aanlijnplicht
In heel Nederland geldt in principe een aanlijnplicht voor honden, behalve in door de gemeente aangewezen losloopgebieden. Op sommige stukken strand mogen honden het hele jaar los. Op drukkere stranden mag dat vaak alleen in de winter.

Boete
Baasjes van loslopende honden in een gebied met aanlijnplicht kunnen een boete krijgen. De kans daar op is niet zo groot want meestal wordt er niet heel actief gecontroleerd.

Wat vind jij?
Zouden gemeenten hondenbezitters vaker moeten aanspreken op de aanlijnplicht buiten de aangewezen losloopplekken, of kan dat best; zonder riem een rondje maken met Wodan?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl.