Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Linde uit Alkmaar is 'De Uitverkorene' en wint tien mille

22 mei 2018, 22.16 uur · Aangepast 22 mei 2018, 22.46 uur · Foto: NH/Tom Jurriaans

ALKMAAR De 'Uitverkorene' van de winactie van radiostation Qmusic is bekend. Het gaat om de 21-jarige Linde. De Alkmaarse wint tienduizend euro vakantiegeld, zonder dat ze dit van tevoren wist. "Wat ontzettend gaaf."

Sinds de actie op 7 mei begon, werden er op de radiozender dagelijks meerdere hints gegeven. Degene die zichzelf herkende, moest naar de studio bellen en kon zo die tienduizend euro binnen harken.

Om al die hints te verzamelen, werd Linde wekenlang door een privé-detective gevolgd. "Ik heb daar helemaal niks van meegekregen", aldus de winnares op de radio bij Qmusic. Dat ze werd gevolgd, was volgens het radiostation rechtmatig.

Lees ook: 'De Uitverkorene' van Qmusic woont in Alkmaar, maar wie is het?

De Alkmaarse Linde kwam er op Facebook achter dat ze aan veel van deze hints voldeed. "De hints van bedragen die van m'n bankrekening waren afgeschreven klopten en ook de zwarte Fiat waar ik in rij. Toen gingen er wel belletjes rinkelen", aldus de winnares. "Ik ga een mooie reis maken naar Australië."

Eerder vandaag werd bekend dat de winnares uit de kaasstad kwam, toen Qmusic-dj Igmar Felicia bij het Alkmaarse station deze hint gaf. Luister hieronder naar het fragment waarin Linde zich meldt.