Ga naar Content
Noord-Holland

Connexxion-buschauffeurs 't Gooi staken zaterdag voor betere cao

22 mei 2018, 20.23 uur · Aangepast 22 mei 2018, 20.56 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

'T GOOI Buschauffeurs van Connexxion in 't Gooi leggen zaterdag het werk neer. De staking is onderdeel van estafette-acties waarmee buschauffeurs een betere cao hopen af te dwingen.

Behalve in 't Gooi wordt er zaterdag ook gestaakt in Utrecht (Keolis), Groningen (Qbuzz), Drenthe (CTS) en West-Brabant (Arriva). Het wordt de vijfde actiedag. Afgelopen vrijdag staakten chauffeurs in Zeeland, Oost-Brabant en op de Veluwe. 

Lees ook:  "De werkdruk wordt steeds hoger, we kunnen nauwelijks even plassen"

Met de estafette-acties, waarbij steeds op zaterdag in uiteenlopende regio's wordt gestaakt, willen de stakers hun werkgevers overtuigen van betere arbeidsvoorwaarden. Ze willen een hoger loon en een minder hoge werkdruk. De vakbond eist dat de chauffeurs elke vier uur een kwartier pauze krijgen, zodat er in ieder geval voldoende tijd is voor toiletbezoek. 

Lees ook: Hoornse buschauffeurs mogen niet binnen staken: "Ze gedragen zich als een kleuterklas"

Begin deze maand legden veel chauffeurs en machinisten door het hele land het werk neer. Toen bleek dat in onder meer de Zaanstreek en Haarlem wel degelijk chauffeurs achter het stuur waren gekropen, reageerden de vakbonden woedend. Die boosheid was vooral gericht op de werkgevers, die volgens de vakbonden de chauffeurs onder druk zouden hebben gezet.