Ga naar Content
Noord-Holland

Brand na kortsluiting in Helders zwembad, circa honderd zwemmers geëvacueerd

22 mei 2018, 19.09 uur · Aangepast 22 mei 2018, 19.24 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Glocal Media

DEN HELDER Aquacentrum Den Helder is vanmiddag ontruimd vanwege kortsluiting in de noodstroominstallatie. Dat veroorzaakte brand, die inmiddels onder controle is. Omdat er nog wel een sterke rooklucht hangt, blijft het zwembad de rest van de dag dicht.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat het zwembad momenteel geventileerd wordt. Het vuur was snel onder controle, maar er kwam wel veel rook vrij, zegt hij tegen NH Nieuws. Dankzij het snelle optreden van de brandweer is de schade beperkt gebleven, schrijft het zwembad op zijn Facebook-pagina

Volgens een medewerker waren er op het moment van de kortsluiting zo'n 100 à 120 mensen in het bad. "We hebben hen gesommeerd het pand te verlaten, maar omdat het hard waait, hebben we ze aluminium dekens gegeven", zegt hij tegen NH Nieuws. "Ze stonden nat in de kou, en we willen niet dat mensen ziek worden."

Zwemlessen geannuleerd
Aanvankelijk leek het erop dat alleen het wedstrijdbad de rest van de dag dicht zou blijven, maar vanwege de penetrante geur heeft het zwembad besloten ook het recreatiebad de rest van de dag gesloten te houden. "We hebben alle zwemlessen geannuleerd, en zijn ook voor verenigingen dicht."

Het zwembad hoopt morgen de deuren weer te kunnen openen, maar adviseert belangstellenden de Facebook-pagina in de gaten te houden.