Noord-Holland

Speeltuin wordt 'tweede Ruïne van Brederode' in Santpoort

22 mei 2018, 20.57 uur

SANTPOORT-NOORD - SANTPOORT-NOORD Gespannen kijken vrijwilliger Jan van Lente en bestuurslid Willy Knol toe hoe werklieden met uiterste precisie één van de onderdelen van het nieuwe klimdorp vastzetten. Het moet een kopie worden van de Ruïne van Brederode, dé trekpleister van Santpoort.

Jaren hebben ze er naar uitgekeken bij speeltuin Santpoort en dinsdag was de grote dag. Het roept emoties op bij de twee toeschouwers. "Geweldig", roepen ze in koor. "Echt mooi dat het nu eindelijk zover is." 

Impuls
Er was niets mis met de speeltuin, maar een nieuwe impuls kon geen kwaad. Die is er nu met de nieuwe 'attractie'. Hij doet nu nog niet denken aan de Ruïne van Brederode. "Maar nadat een kunstenaar er straks mee aan de slag is geweest, zijn het twee druppels water", verzekert Jan van Lente.

Zuinig
Willy en Jan hebben de nieuwe aanwinst, die een ton kost, kunnen bekostigen door jarenlang geld opzij te leggen. "We zijn heel zuinig geweest", vertelt Willy. "Dan is het mooi om te zien dat het gerealiseerd wordt."

De speeltuin is gewoon open, maar het duurt nog twee weken voordat de kinderen het nieuwe klimpark in mogen. "Reken maar dat ze niet kunnen wachten", zegt Willy Knol. "Het is dan ook echt iets bijzonders, dit vind je nergens anders in Nederland."