Noord-Holland

Jouw Noord-Holland: Hoe ziet onze provincie er in 2050 uit?

22 mei 2018, 20.58 uur · Aangepast 23 mei 2018, 02.52 uur

NH

- NOORD-HOLLAND Noord-Hollanders zijn bovengemiddeld tevreden over de plek waar ze wonen. Om te zorgen dat dat zo blijft, gaat de provincie regelmatig met haar inwoners in gesprek.

"We hebben een heel grote publiekscampagne, waar heel veel mensen aan meedoen, maar jongeren zijn best wel moeilijk te bereiken", verklaart Ton Bossink de aanwezigheid op het Bevrijdingsfestival in Haarlem. "Hier zijn ze volop, dus we hopen ze ook veel te spreken."

De provincie heeft een omgevingsvisie geschreven waarin staat hoe Noord-Holland er in 2050 uit moet zien, maar bezoekers van Bevrijdingspop mogen hun wensen voor de toekomst op een vel papier schrijven of tekenen. "Iedereen heeft natuurlijk wel een een wens voor de toekomst", zegt Moze Mertens van de campagne Jouw Noord-Holland.  

Gratis voedsel
Welke wensen dat zijn? Gratis openbaar vervoer bijvoorbeeld. Een ander oppert het idee om alle Noord-Hollanders in 2050 gratis van voedsel te voorzien. "Een karretje...", legt een jonge vrouw uit wat ze op het vel tekent. "...dat onder het water doorgaat. Dat is makkelijker en dan heb je niet veel vervoer op de weg."

Hoe utopisch ze soms ook zijn, alle ideeën zijn welkom. "Hoe meer mensen zich laten horen, hoe beter wij onze plannnen kunnen maken", zegt Bossink. "En hoe beter het ook zal aansluiten op de wensen van de Noord-Hollanders."

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Metropool in ontwikkeling'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Metropool in ontwikkeling'.