Noord-Holland

Eigenaren willen afgebrand restaurant Weesp binnen twee maanden heropenen

22 mei 2018, 16.45 uur · Aangepast 22 mei 2018, 18.35 uur · Door Bart van Zutphen

WEESP Veel tijd om te treuren nemen ze niet bij restaurant 'Uit en Meer'. De eetgelegenheid naast Fort Uitermeer in Weesp brandde vannacht tot de grond toe af, maar nu al wordt gesproken over herbouw.

"Het was een roerige nacht en daar moeten we nog echt van bijkomen, maar we zijn al onmiddellijk begonnen met het maken van plannen", zegt Niek Roozen, één van de eigenaren van het pand. "Als alles een beetje meezit, staat er over twee maanden een nieuw restaurant. Ik heb de aannemer, die het vorige restaurant zeven jaar geleden bouwde, al gebeld", zegt Roozen geestdriftig.

Brand verwoest jongensdroom
Het restaurant werd ongeveer tien jaar geleden geopend door een hechte vriendenclub. "Wij zijn sloeproeiers", zegt Roozen. "We roeien al jaren samen op de Vecht die vlak langs het fort loopt. Toen de provincie iets met het gebied wilde en er een prijsvraag voor uitschreef, hebben we daaraan meegedaan". 

Lees ook: Grote brand legt restaurant in Weesp volledig in de as

Ze kwamen met een goed doortimmerd plan. De vrienden wilden een restaurant, maar ook het terrein van Fort Uitermeer verder ontwikkelen. Dat plan viel in goede aarde bij de provincie en sindsdien werken ze met hun stichting aan de ontwikkeling van het terrein van Fort Uitermeer. "We werken al jaren met hart en ziel aan het gebied. Niemand verdient er iets aan en iedereen steekt er veel tijd en liefde in", vertelt Roozen. De brand in het restaurant is dan ook veel meer dan een zakelijke tegenslag voor de vriendenclub. 

Recordomzet 
De brand, die vermoedelijk door kortsluiting ontstond, komt op een slecht moment. De uitbater van het restaurant was helemaal klaar voor de start van het seizoen. Op Tweede Pinksterdag werd nog een recordomzet gedraaid, dus de stemming zat er goed in. Voor de komende maanden zijn zeker zeventig partijen op de unieke locatie geboekt. De eigenaren gaan ervan uit dat de meeste feesten gewoon door kunnen gaan. "De rommel kan snel worden opgeruimd en we proberen binnen de kortste keren een tijdelijke voorziening in te richten" aldus Roozen.