Noord-Holland

De Peiling: Wat doe jij met je vakantiegeld?

22 mei 2018, 13.55 uur · Aangepast 22 mei 2018, 14.46 uur

- Een nieuwe wasmachine kopen of een reisje boeken? Wat doe jij met je vakantiegeld? Heb je het extraatje nodig om rond te komen of doe je er leuke dingen mee?

Schulden aflossen
Rond deze tijd ontvangen miljoenen Nederlanders hun vakantiegeld. Tijdens de crisisjaren verdween vakantiegeld vaak in de huishoudpot of het werd gebruikt om schulden af te lossen.

6 tot 8 procent
Volgens de wet moet de vakantietoeslag minimaal zes procent van het bruto salaris zijn. In de praktijk is het meestal acht procent. Niet alleen werkenden krijgen vakantiegeld. Ook mensen met een WW-, AOW- of bijstandsuitkering ontvangen deze maand een extra uitkering.

Minder vakantiegeld gepensioneerden
Net als werkenden krijgen AOW’ers vakantiegeld bovenop hun maandelijkse inkomen. Maar door een hogere bijdrage voor de Zorgverzekeringswet en andere belastingmaatregelen valt dat bedrag dit jaar lager uit, aldus de Sociale Verzekeringsbank.

Wat doe jij?
Weet jij al waar je je vakantiegeld aan uit gaat geven? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl.