Noord-Holland

NL
V

'Slachtoffer schietpartij Stromarkt is 55-jarige Brits-Amsterdamse crimineel'

21 mei 2018, 17.32 uur · Foto: Martin Damen

AMSTERDAM (AT5) Het slachtoffer van de schietpartij op de Stromarkt afgelopen zaterdag is een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Volgens Het Parool gaat het om de Brits-Amsterdamse crimineel Allan P. Hij is veroordeeld voor meerdere drugs- en wapendelicten. Daarom werd P. tot ongewenst vreemdeling verklaard, hij zou 'een actuele en genoegzaam ernstige bedreiging voor de openbare orde' vormen. 

Het slachtoffer werd afgelopen zaterdagavond rond 23.30 uur neergeschoten. Zijn toestand zou volgens de politie onveranderd zijn. 

Lees ook: Getuigen geschokt door schietpartij Amsterdam: "Dader liep gewoon rustig weg"

Over de aanleiding van de schietpartij is nog niks bekend. De schutter is bovendien nog niet opgepakt. Vermoedelijk betreft het een man, die op het moment van de schietpartij een zwarte capuchon droeg met daaronder een spijkerbroek.

Specifieke getuige
De politie zoekt naar getuigen die meer helderheid over de zaak kunnen geven. Wie meer weet, wordt gevraagd om telefonisch contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem een melding te maken via 0800-7000. De politie wil vooral in contact komen met een specifieke getuige: een taxichauffeur van wie bekend is dat hij in een Mercedes taxibusje reed.